Att leva i kollektiv

Vi tänkte berätta lite om hur vi bor så att ni läsare av bloggen får en bild av hur vanliga kulturarbetare bor. Kanske tänker ni på kända författare, musiker eller skådespelare när ni hör om kulturarbetare, ni har sett bilder i skvallertidningar på deras lyxiga hus eller när de går på röda mattan i fina kläder. Men de allra flesta som jobbar med kultur kan inte leva på det. Vi som bor i detta kollektiv skulle inte kunna få ihop till hyra och mat om vi inte hade andra jobb vid sidan om ibland.

Vi bor i en lite vindsvåning på två rum och ett litet pentry men kokplatta och diskho. Badrummet om man nu kan kalla det så är det minsta man kan tänka sig, men där finns det dusch och toalett. Tjejerna delar på det största rummet och killarna på det lite mindre. Vi lagar ofta mat tillsammans i pentryt för att spara pengar. Det blir nästan alltid pasta med tomatsås. Till det dricker vi gärna billigt rödvin. Men det är för trångt för oss att skriva, måla eller utveckla vårt konstnärskap – i vart fall när vi alla är hemma samtidigt. Fast vi älskar att lyssna på Kim när hon spelar och sjunger, ibland kör hon covers på gamla hits och då sjunger vi alla med. Amelia läser gärna sina dikter för de andra och Larzen har ofta roliga anekdoter att berätta om människor han porträtterat.

Larzen förresten berättade att han hade en vecka kvar på sitt projekt på biblioteket, sedan skulle han leta en billig flygbiljett till Sydeuropa. Vi bestämde att vi måste hitta på något tillsammans för att ta avsked av honom innan han åker. Han blir borta länge, han är inte tillbaks förrän till våren nästa år.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *