Avsked för Larzen

Larzen har bokat flygbiljett till nästa vecka. Den här gången åker han till Dubrovnik, en fin gammal stad i Kroatien och han tror att det kommer finnas turister där även på vintern. Han har ansökt om tillstånd att få sitta på en av gatorna nära det stora torget och måla och fått ok för 6 månader. Han kommer hyra ett rum av ett äldre pensionärspar i utkanten av staden och det skall gå enkelt att åka fram och tillbaks med buss.

Det blev dags att ta avsked med en helkväll tillsammans. Vi bestämde oss för att gemensamt först se uppsättningen Maja är med i på den fria teaterscenen. Den ligger nära Järntorget och är liten, det finns inte plats för mer än ca 75 personer i publiken. Pjäsen handlade om en tjej i Örgryte som blivit kär i en kille från Angered. Killen var med i ett kriminellt gäng och hade många brott på sitt samvete men var ostraffad. Tjejen kom från ett välbärgat hem där pappan var chef på ett större företag och mamman drev en framgångsrik konsultfirma. Maja spelade tjejen och gjorde det så bra. Pjäsen slutade med att de rymde och bosatte sig i Los Angeles. Pjäsen var fantastisk och tänkvärd, varför skall det vara så svårt för människor från olika bakgrunder att få leva tillsammans om de vill det?

Efter det skyndade vi oss att ta spårvagnen till Vasagatan. I en källare där var det poesiafton och Amelia skulle läsa två av sina dikter. Det var ett litet café men alldeles fullt med människor. Det var mycket levande ljus, och i bakgrunden svag dämpad musik. Efteråt hade tre personer kommit fram och lämnat sina telefonnummer till Amelia, de ville att hon skulle höra av sig när hennes bok kommit ut så att de kunde köpa den.

Kvällen började bli sen men eftersom vi skulle fira Larzen ordentligt begav vi oss till Halta Lottas Krog, Det är en klassisk krog men som tyvärr gjorts allt mer modern de senaste åren. Här samlas dock fortfarande många av våra kulturintresserade vänner. Kanske är krogen mest känd för att det där för länge sedan gick att köpa en sup för 8 öre, nu är den tyvärr betydligt dyrare, det kände inte minst vår gemensamma kassa.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *